Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesi ile Jin Haber Ajansı (JINHA) internet sitelerine erişim engeli getirildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) muhalif yayın organlarına dönük baskı ve engellemesi alınan 'erişim yasağı' kararları ile Demokles kılıcı gibi sallanmaya devam ediyor. TİB tarafından D'ya getirilen 35'inci erişim yasağı ve Rus haber ajansı Sputnik'e getirilen erişim yasaklarının yanı sıra Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat gazetesi ile Jin Haber Ajansı (JINHA) internet sitelerine de erişim engeli getirildi.

Azadiya Welat gazetesinin internet sitesi TİB tarafından engellendi. Daha önce aldığı kararlarla gazetenin "awelat.com", "azadiyawelat.biz", "azadiyawelat.com", "azadiyawelat.net" ve "azadiyawelat.info" uzantılı internet sitelerini erişime engelleyen TİB, son olarak tarafından mahkeme kararıyla engellenmişti. Alınan kararla bugün gazetenin "azadiyawelat.me" uzantılı adresine de erişim yasağı getirildi.

Gazete okuyucuları ve internet kullanıcıları, gazeteye yeni açılan "azadiyawelat.site" adresinden ulaşabilir.

TİB aldığı 'idari tedbir' kararı doğrultusunda erişime engellenen bir diğer yayın organı Jin Haber Ajansı (JINHA) oldu. Dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JINHA, alınan son karar ile 5. kez erişime engellenmiş oldu. Bu zaman kadar 'jinhahaber.info' adresi üzerinde okuyucu ve abonelerine ulaşan ajans, erişim yasağının ardından 'jinhanews.com' adresi üzerinden okuyucu ve abonelerine ulaşmaya devam ediyor. (Özgür Gün TV)

Kaynak: Birgun.net