Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan, bugün bazı medya organlarında Can Dündar ve Erdem Gül'ün hak ihlâli gerekçesiyle mahkemeye yaptığı bireysel başvuruyla ilgili olarak, müzakereler sırasında mahkeme başkanı ve bir üyesi arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğa ilişkin yapılan habere yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz" denildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"28-29 Şubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuruyla ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir Üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz."

Sabah gazetesi, ‘AYM Başkanı o akademi kökenli çıktı’ başlıklı bir haber yayınlamıştı.

Gazetenin haberinde; “AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın paralel yapıyla mücadele kapsamında kapısına kilit vurulan Polis Akademisi bünyesindeki Güvenlik Bilimleri Akademisi’nde uzun yıllar ders verdiği ortaya çıktı. Arslan, 3 yıl da Polis Akademisi Başkanlığı yaptı. Zühtü Arslan’ın başkanlık yaptığı dönemde Anayasa Mahkemesidershaneler yasa tasarısına ilişkin iptal kararı da vermişti. Bu karar paralel yapı taraftarlarınca sevinçle karşılanmıştı” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Kaynak: Birgun.net