Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı için ''Ya kalkacak ya kalkacak'' diyen ve vatandaşlarla birlikte eylem yapan Ankara Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, şimdi de halı saha için harekete geçti. Nazlıaka ''İkinci ucubeyi de kaldıracağız. Anıtkabir komutanlığı, Anıtkabir'i koruma ehliyetine sahip değil'' dedi.

Nazlıaka, ”Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir dün ucube bir park ile, bugün de halı saha ile anı mekanı olma özelliğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor” dedi.

”ASKER KİMLİĞİNE YAKIŞMAZ”

”Anıtkabir'in saygı mekanı olma niteliğini zedeleyecek bir çivi bile çakılmasına asla izin vermeyeceğiz” diyen Aylin Nazlıaka şunları söyledi:

”Halı saha için ise ‘Askerler oynasın diye kurduk’ diyorlar. Bu nasıl bir koruma anlayışıdır? Her metre karesi ayrı bir tarih, her metre karesi değerli bir sanat eseri olan bu mekanı böyle mi korumayı düşünüyorlar? Bu yapılan düpedüz saygısızlıktır. Parktan sonra yapılan bu halı saha bariz şekilde Cumhuriyetin kurucularına yönelik bir saldırıdır. Anıtkabir Komutanlığı’nın Anıtkabir’i koruma niyetine ve ehliyetine sahip olmadığını bir kez daha anlamış olduk."

“SARAY’A KURUN”

Anıtkabir de, Atatürk Orman Çiftliği’ne yapıldığı gibi küçük adımlarla değiştirilmeye, müdahaleye açık hale getirilmeye çalışılıyor. Bir askerin, Anıtkabir gibi kutsal bir mekanda futbol oynayabileceğini düşünmesi öncelikle asker kimliğine yakışmaz. Bu bilinçli bir müdahaledir. O ucube parkı nasıl kaldırdıysak o halı sahayı da öyle kaldıracağız. Bu sahayı sarayınıza kurun. Yapacağınız maçlar için de AKP Genel Merkezi’nden rezervasyon yaptırın. Anıtkabir’i sıradanlaştırmaya kimsenin gücü yetmez”

(Sözcü)

Kaynak: Birgun.net