Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yönetimiyle büyük tepki toplayan FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel'in tehdit edildiği öne sürüldü.

Milliyet'ten Cemal Ersen'in haberine göre, hakem Deniz Ateş Bitnel'in Galatasaray maçında gösterdiği kırmızı kart sonrası Trabzonsporlu Aykut Demir tarafından "Ayaklarına sıkacağım. Seni dışarıda döverim. Vuracağım seni" ifadeleriyle tehdit edildiği iddia edildi.

CEMTE GİRMESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçen aylarda sarık, cübbeyle verdiği poz ve İsmailağa Cemaati'ne girmesiyle gündeme gelen Demir'in sözlerinin raporlara da girdiği ileri sürüldü. Bitnel ve olaylara şahit olan dördüncü hakem Murat Özcan'ın disiplin raporlarının dün TFF Hukuk Müşavirliği'ne ulaştığı belirlendi.

Maç bitiminde ise soyunma odası koridorunda hakemin üzerine yürüyen, ancak araya giren futbolcular ve görevliler tarafından engellendiği iddia edilen Aykut Demir'in bugün tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edileceği kaydedildi. Aykut'un bu eyleminin maçın temsilcileri Yaşar Çatal ve Selçuk Küçükoğlu tarafından da rapor edildiği öğrenildi.

41. MADDEDEN İŞLEM YAPILACAK

Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı'nın, ‘Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme'başlıklı 41. maddesine göre işlem görecek olan Aykut Demir, koridordaki eylemi ‘Saldırı' başlıklı 44. madde kapsamında değerlendirilirse toplamda alacağı ceza, çift rakamlı sayılara yükselebilecek.

Daha önce ‘Meskûn mahâlde ateş etmek' ve ‘Hastanede doktoru darp etmek' gibi vukuatları olan Trabzonsporlu futbolcunun çok ağır bir ceza ile karşı karşıya kalacağı vurgulandı.

Kaynak: Birgun.net