BİRGÜN/ANKARA

Ayhan Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Savcı tarafından ifade vermeye çağrıldı ve ifade sonrası tutuklandı. Yapılan bütün itirazlar sonuçlar kalırken, "kaçma şüphesi" gerekçesiyle serbest bırakılmıyor.

Şehir Plancıları Odasında Mesleki Denetim Görevlisi olmasının yanı sıra ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Programı’nda Yüksek Lisans öğrenimine devam eden Erdoğan’ın tutukluluğu sebebiyle öğrenim hayatı da sekteye uğradı.

TMMOB, yayımladığı video ile Sosyal medya paylaşımı nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanan ODTÜ yüksek lisans öğrencisi ve ŞPO çalışanı Ayhan Erdoğan için özgürlük çağrısı yaptı.

Ayhan’ın duruşması 27 Haziran’da saat 14.15’te Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Saraltun’un da yer aldığı videoda hem duruşmaya çağrı yapıldı hem de Ayhan için özgürlük çağrısı ifade edildi.

Kaynak: Birgun.net