Aydın'ın merkez Efeler İlçesi'ndeki Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi yanındaki arsada inşaatı devam eden okulun imam hatip lisesi olarak planlamasına halk tepki gösterdi. İmza kampanyası başlatan Aydınlılar, mahalledeki ilkokul ve ortaokulda sınıf mevcutlarının 50'yi geçtiğini, imam hatibe değil ilkokul ve ortaokula ihtiyaç olduğunu belirttiler.

SoL'un haberine göre, Aydınlı yurttaşlar, Efeler'deki Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi yanındaki arsada inşaatı süren okulun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında imam hatip olarak faaliyete geçeceği duyumunu alınca hareket geçtiler. Mimar Sinan ve Girne mahallalerinde yaşayan öğrencilerin devam ettiği Ticaret Odası İlkokulu ile Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu'nun yetersiz kaldığını, sınıf mevcutlarının 50'yi aştığını söyleyen vatandaşlar, bölgede imam hatibe değil, ilkokul ve ortaokula ihtiyaç olduğunu belirterek imza kampanyası başlattılar.

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hitaben açılan föye imza toplayan Aydınlılar, "İnşaatı devam eden okulun ilkokul ve ortaokul olarak düzenlenmesini talep ediyoruz" dediler.

Kaynak: Birgun.net