Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bugün 22'inci Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında boğa güreşleri düzenlendi. Kıyasıya güreşerek arena dışına çıkan boğalardan biri, kaçarken bir kişiyi altına aldı. Güreşen boğaların arasından çıkamayan hakem ise boynuz darbelerine maruz kaldı. Güreşler sırasında sonuca itiraz eden iki boğa sahibi ve yakınları arasında arbede çıkınca, 'Boğalar güreşiyor insanlar değil. Bırakın sadece boğalar güreşsin' anonsu yapıldı.

Çamlıhemşin Belediyesi tarafından Ayder Yaylası Galer Düzü mevkisinde bu yıl 22'inci Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında ödüllü boğa güreşleri düzenlendi. Rize ve Artvin'den getirilen 44 boğa ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde kıyasıya güreşti. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği boğa güreşleri sırasında aniden bastıran şiddetli sağanak izleyenlere zor anlar yaşattı.

BOĞA HAKEMİ BOYNUZLADI

Bir süre yağmur altında devam eden boğa güreşleri nefes kesti. Güreşen iki boğanın arasına giren hakem bir boğanın boynuz darbelerine maruz kaldı. Boğanın itelediği hakem iki boğa arasında kalınca zor anlar yaşadı. Hakem, görevlilerin araya girmesiyle boğaların arasından kurtarıldı.

ARENA DIŞINA ÇIKAN BOĞALAR

Güreşler sırasında iki boğa güreşerek arena dışına çıktı. Yol boyunca güreşmeye devam eden iki boğadan biri önüne çıkan bir kişiyi altına aldı. Sahipleri tarafından yakalanan boğa güçlükle kontrol altına alındı.

ARBEDE ÇIKTI

Bu arada, güreşler sırasında sonuca itiraz eden iki boğa sahibi ve yakınları arasında arbede yaşandı. Jandarma araya girerek kavgayı önlerken, görevliler de 'Boğalar güreşiyor, insanlar değil. Bırakın sadece boğalar güreşsin' diye anons yaptı. ()


Kaynak: Birgun.net