Avusturya'da 14 yaşındaki bir çocuk, okul arkadaşları tarafından tecavüze uğradı. Çocuğun yardım çığlıklarını duyan öğretmen ve öğrenciler ise çocuğa yardım etmek yerine tecavüze sadece tanıklık etti.

Yaşları 15 ve 16 olan altı erkek öğrenci, okul kantininde aynı okulda öğrenci olan 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüze karışmakla suçlanıyor. Aynı zamanda olaya tanık olan bir öğretmen dahil 12 kişi hakkında da tecavüzü durdurmadıkları olaya yardım ve yataklık ettikleri için soruşturma başlatıldı. Kimlikleri açıklanmayan tecavüzcü altı öğrencinin sığınmacı olma ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Graz kentinde yaşanan olayda, tecavüzcü öğrencilerden kaçan çocuk kendini tuvalete kilitledi. Ağlayarak çığlıklar atan kızın yardımına hiç kimse gelmedi. Gözü dönmüş öğrenciler tuvaletin kapısını açıp çocuğu çırılçıplak soyduktan sonra içerden sürükleyerek çıkardılar. Tüm bunlar yaşanırken bir grup öğrenci de tecavüz olayını izledi. Çocuğu okulun kantinine götüren saldırganlar kıza tecavüz ettiler.

Tecavüz kurbanı çocuk, geçen mayıs ayında tecavüz uğradı ancak eğitime başladığı yeni okulunda bir öğretmene güvenene kadar yaşadığı korkunç olayı kimseye anlatamadı. Bazı öğrenciler olaya tepkisiz kalırken bazıları ise öğretmenlerini uyardı. Ancak öğretmenin, çocuğu tecavüzden kurtarmak yerine derse geç kaldığı için suçladığı öğrenildi.

Okul müdürü tecavüz hakkında bir şey bilmediğini, sadece çocuğun bir kaç öğrenci tarafından sınıfta tutulduğunu bildiğini söyledi.

Kaynak: Birgun.net