Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Ankara’daki saldırıyı kınarken Avustralya Büyükelçisi James Larsen’in patlamanın olduğu noktaya "20 metre mesafede" olduğunu ve "sarsıldığını" aktardı. Buna karşın Bishop, Avustralya hükümetinin diplomatik görevlilerini geri çekmeyeceğini ifade etti.

Avustralya hükümeti, Ankara'da Ekim ayından bu yana yaşanan 3. bombalı saldırıyı kınarken, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen'in patlama noktasının 20 metre uzağında olduğu anlaşıldı. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop'un doğruladığı bu bilginin yanı sıra saldırıda herhangi bir Avustralya vatandaşına zarar gelmediği açıklandı.

Avustralya'daki tv kanallarına konuşan Bishop, James Larsen'in olaya sadece 20 metre uzaklıkta olduğunu ifade ederek, Larsen'in patlamanın gerçekleştiği noktayı Sidney ve Melbourne'un "en işlek" caddelerinin "ortasındaki" bir yere "benzettiğini" söyledi.

BÜYÜKELÇİ "SARSILDI AMA YARALANMADI"

Bishop, Büyükelçi James Larsen'in saldırı sebebiyle "sarsıldığını" ama Avustralya hükümetinin diplomatik görevlilerini geri çekmeyeceğini ifade etti.

News.com.au'nun haberine göre, Dışişleri Bakanı Bishop, geçtiğimiz yıl "Anzak Günü" sırasında Gelibolu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, bu yıl da bunun devam edeceğinden "emin" olduğunu ifadelerini kullandı. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net