UĞUR KOÇ [email protected]

Tokat’ta bir alacak davası için icra işlemi yapan Avukat Sultan Aktaş borçlu yakınları tarafından önce “kafasına sıkılmakla” tehdit edildi, ardından saldırıya uğradı. Şüphelilerden üçü kasten yaralama suçundan tutuklandı.
Tokat’ta 2010 yılında başlayan bir alacak davasında, gerekli ödeme yapılmaması üzerine borçlunun sahip olduğu un fabrikası ihaleyle satıldı. Alacaklı şahıs ise alacağına karşılık olarak söz konusu fabrikayı ihaleden aldı. Ancak borçlu taraf fabrikayı tahliye etmedi. İlk işlem sırasında ertelenen tarihin üzerinden de bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen tahliye edilmeyen fabrikaya polis ve icra ekipleriyle giden Avukat Sultan Aktaş, borçlu Ahmet Çeltek’in oğlu ve yakınlarının saldırısına uğradı.


Polis tutanağına göre icra işlemi sırasında Galip Şen, Nuri Çalışkan ve Alperen Şen adlı şahıslar Avukat Aktaş’la görüşmeye başladılar. Daha sonra avukat getirmek için söz konusu un fabrikasından ayrılan Alperen Şen, yanına Halil Şahin isimli bir kişiyi alarak geri geldi ve Avukat Sultan Aktaş’la tartışmaya girişti. Halil Şahin isimli şahıs Avukat Aktaş’ı polislerin önünde “Senin kafana sıkarım” diyerek tehdit etti. Devamında borçlu Ahmet Çeltek’in oğlu Aytekin Çeltek ile Alperen Şen ve Halil Şahin isimli şahıslar Avukat Aktaş’a saldırarak darp ettiler. Avukat Sultan Aktaş’ın aldığı darbeler nedeniyle sol kulağında yırtık ve duyma kabı olurken vücudundaki çeşitli bölgelerde de yaralar meydana geldi.

‘Topuklu giydiği için’
Olay ardından kasten yaralama suçundan mahkemeye sevk edilen Aytekin Çeltek ve Halil Şahin savunmalarında Avukat Aktaş’ı darp ettiklerini reddetti. Alperen Şen isimli şahıs ise darp ettiğini reddettiği savunmasında Avukat Aktaş’ın üzerine yürüdüğünü, ancak vurmadığını öne sürerek “kendisi topuklu ayakkabı giydiği için düştü” dedi.
Mahkemeye sevk edilen 3 şahış, kasten yaralama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Birgun.net