Haber ajansı Reuters'ın hazırladığı Avrupa'nın en yenilikçi 100 üniversitesi açıklandı. Birinciliği Belçika'dan Leuven Katolik Üniversitesi'nin elde ettiği ve Almanya'nın 24 üniversite ile yer aldığı listede Türkiye'den hiçbir üniversite ilk yüze giremedi.

Diken'de yer alan habere göre, Reuters'ın hazırladığı bu listede Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversitesi listesi arasında teknik üniversiteler ilk sıralarda bulunuyor. Bu üniversitelerin en büyük özellikleri ise bilimi geliştirmeleri, yeni teknolojilere odaklanmaları ve küresel ekonomiye yön veriyor olmaları.

Reuters üniversiteleri sıralarken en çok akademik yayın yapan eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerin fonladığı laboratuvarların da aralarında bulunduğu 600’ü aşkın küresel organizasyonu temel alan ve akademik makalelerle birlikte patent alımlarına odaklanan 10 farklı ölçüt kullandı.

Avrupa'nın en yenilikçi üniversitesi Belçika'da

İlk sırada en geniş araştırma ve geliştirme kuruluşuna sahip Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesi yer alıyor. İkinci sırada Imperial College London, üçüncü sırada Cambridge Üniversitesi, beşinci sırada Münih Teknik Üniversitesi bulunuyor.

Türkiye'den hiçbir üniversite ilk yüze girmeyi başaramadı

Türkiye’den ise hiçbir isim Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversite arasına giremedi. Reuters’ın yayımladığı raporda “İlk 100’de Avrupa’nın en kalabalık iki ülkesi Rusya veya Türkiye’den hiçbir üniversitenin bulunmaması göze çarpıyor” dendi.

Kaynak: Birgun.net