Almanya'nın Duisburg şehrinde dün bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştiren Aleviler, Pazarcık'ta yapılan kamp yerine karşı olduklarını haykırdılar.

Dün akşam üzeri Duisburg Merkez tren garı önünde toplanan yaklaşık beş yüz kişi, Maraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Terolar Köyü’nde yapılan kamp yerinin, IŞİD örgüt mensupları için planlandığını ve bununla da Alevilerin hedef alındığını belirterek karşı çıktılar.

'nın bildirdiğine göre, Duisburg ve çevre illerde bulunan dört ayrı Alevi derneğinin öncülüğünde oluşturulan Duisburg ve Çevresi Pazarcık Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Pazarcık'ta DEAŞ Kampına Hayır, Yaşam Alanıma Dokunma!“ başlıklı gösteriye, aralarında Komkar Duisburg, DIDF Duisburg ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti teşkilatı olmak üzere on ayrı sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Merkez Tren Garı önünde başlayan gösteride, miting komitesi tarafından Türkçe ve Almanca bildiriler okundu. Yapılan konuşmalar sırasında kalabalık sık sık, “Pazarcık halkı yalnız değildir, Pazarcık'ta DEAŞ kampı istemiyoruz, sloganları attı. Konuşmaların ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen eylemciler, Merkel finanse ediyor, DEAŞ bombalıyor“ şeklinde tempo tuttu.

MARAŞ HALKININ YANINDAYIZ

Miting komitesinin öncülerinden olan Duisburg Alevi Toplumu Esbaşkanı Fatma Yaşar, eylem gerekçelerini şu sözlerle ifade etti “Eğer 300 bin nüfuzlu bir yere, 27 bin mülteci yerleştiriliyorsa ve bunların içinde de DEAŞ teröristleri de bulunuyorsa, biz bunlara karşı çıkıyoruz. Yoksa başka ülkelerdeki savaş ortamından kaçarak, ülkemize sığınan insanlara karşı değiliz. 1978 yılında Maraş'ta yaşanan acıları asla unutmayan Maraş halkının, şimdide benzer olaylardan endişeli olduğuna inandığımız içinde, bizde buradan desteğimizi göstermek istedik“.

Kaynak: Birgun.net