SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]
@serbaymansur

Proje Okul kapsamına alınan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde 8 yılını dolduran öğretmenlerin tayininin zorla yapılmasına öğrenciler tepki gösterdi.

Okulda oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, “Öğretmenimize dokunma” mesajı verdi.

Öğretmenlerimize dokunmayın

Ders kitabında Orhun Abideleri yerine Selçuklu Mezarlığı

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Geçen hafta okulumuza Bakanlık tarafından gelen yazıya göre göre okulumuzda 8 yılını doldurmuş bütün öğretmenlerimiz başka okullara atanmak istenmektedir. Biz bu okulun öğrencileri olarak öğretmenlerimizin gitmelerini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sözde, eğitimi iyileştirmek adına yapılan bu uygulama bizim bütün düzenimizi alt üst ederek başarısızlığa sürükleyecektir. Müzik ve resim eğitimi alırken öğretmenlerimizden birebir ders alıp 4 sene boyunca bir aile gibi olup, klasik öğretmen öğrenci ilişkisi yerine öğretmenlerimiz bize bir anne ve bir baba gibi özen, şefkat, ilgi ve sevgi göstermektedirler. Müzik ve resim eğitimi 4 sene boyunca aynı atölye ve müzik odasında sıcak, eğlenceli ve eğitici bir şekilde gerçekleşmektedir.

Bize sevmeyi, kardeşliği, arkadaşlığı ve paylaşmayı öğretmektedir” diyen öğrenciler şu ifadeleri kullandı:

‘Öğretmenlerimizden ayrılmak istemiyoruz’

"Bu hususlara bağlı olarak öğretmenlerimizin değişmesi moral ve motivasyon olarak bizi dibe sürükleyip sonucunda da başarısızlığı getirecektir.

Yeni öğretmenlerin gelmesi bizi bir adaptasyon sürecine sokacaktır ama bizim şu an alışacak vaktimiz yok. Üniversite sınavı çok yakın. Aynı durum alt dönemlerimizdeki her öğrenciler için de geçerlidir. Biz alışma süreci yerine öğretmenlerimizle çalışmak istiyoruz öğretmenlerimizi atamanızı istemiyoruz.

Bizim okulumuza öğretmenlerimiz bile bir sınavla girmektedir. Bakanlığın rastgele atayacağı bir müzik ve resim öğretmeninden ders alıp bu yolda şu anki öğretmenlerimiz olmadan yürümek istemiyoruz.

Bu yönetmelik tamamı ile başarı karşıtıdır ve düşünülmeden fikir alınmadan yapılmıştır.

Bu durumdan mustarip olan tek okul biz değiliz. Bizim gibi proje okulu olan bir çok güzel sanatlar lisesi ve anadolu liseleri de bulunmaktadır.

Bu haykırışımız tüm proje okullarındaki öğrencilerin sesidir ve basın yoluyla hem yetkili mecralara hem de bizimle aynı durumda olan öğrencilere seslerini esirgememeleri için bir sesleniştir.

Bu yönetmeliğin hiç bir yararı yoktur aksine zararı vardır. Biz öğretmenlerimizden ayrılmak istemiyoruz.

Öğretmenlerimize dokunmayın !"

Kaynak: Birgun.net