15-16 Haziran Direnişi’nin 46’ncı yıldönümünde, Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişlerini sürdürdüğü İstanbul Avcılar’da kitlesel yürüyüş düzenlendi. Belediye-İş’in çağrısıyla yapılan yürüyüşe TGS, DERİTEKS, TÜMTİS, TMMOB, KESK, Haber-İş, DİSK Gıda-İş, Cam Keramik-İş ve Liman-İş’in yanı sıra, direnişteki işçilerin aileleri de katıldı.

Marmara Caddesi girişinden belediye binasına yürüyen işçi ve emekçiler, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Tertip komitesi adına konuşan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, şunları kaydetti: “15-16 Haziran, farklı konfederasyonlara bağlı, farklı işkollarından sendikalara üye binlerce işçinin ortak talepler etrafında gerçekleştirdikleri eylemler bütünü olmasından dolayı, Türkiye işçi sınıfının ilk büyük işçi direnişidir. Bugünün işçileri, emekçileri olarak bizlerin yapması gereken de egemenlerin haklarımıza yönelik gasp operasyonlarına karşı ortak ve birleşik mücadeleyi tarihimizden öğrenip hayata geçirmektir.”

Belediye işçilerinin yaklaşık 2 aydır 15-16 Haziran ruhuyla onurlu bir direniş yürüttüğüne dikkat çeken Özdemir, “Kendini devrimci, demokrat olarak tanımlayan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, sendikalı olduğu için 44 arkadaşımızı işten attı. İşyerinde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’in işyeri temsilcilerini sürgüne gönderdi. Belediye Başkanı, bu işçi-sendika düşmanı tutumundan vazgeçmelidir” dedi.

Açıklamanın ardından sanatçı Pınar Aydınlar, seslendirdiği türkülerle işçilere destek verdi.

Kaynak: Birgun.net