BARIŞ AKPOLAT
[email protected]

Geçen hafta ilk festival atmosferini Parkfest’te yaşadık. Güvenlikten içeri girince bile “Buralar bizim ağa” dedim kendi kendime, bir huzur geldi… Çünkü gerçekten de eğlence, müzik ve festival ortamlarına girince oraların bizim gibi sanat/müzik severlerin tek kalesi olduğunu hissediyorsun. Genel olarak gayet güzel geçti festival. Akşama doğru başlayan sağanak yağmur, Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamalarına (Hayırlı olsun...) denk gelmesi filan kötü tesadüfler oldu. Bu festivalde şunu anladım. Küçükçiftlik Park İstanbul içinde bizlere bir vaha sunuyor fakat festivallerde tuvalet sıkıntısı çekmek artık gelenek oldu, uzun kuyruk ve havasız ortam can sıkıcı. Buna bir çözüm bulmalı. Katılımcılara da burada çok iş düşüyor. İçeride arkadaşını görüp muhabbet etmezsen biraz daha hızlı akabilir o sıra.

Anladığım bir diğer şey de insanların neye geldiklerini bilmemesi. Afişe bakmıyorlar, Jain’i Riff Cohen sananlar mı istersiniz, “Abiii Hey Douglas! usb’den çaldı” diyenler mi istersiniz... “Yahu Hey Douglas 19.40’ta çıkacak, adamın ne işi var 15.00’te USB’siyle” cevabım hep hazırdı. Bilet aldığınız ya da davet edildiğiniz festivalin programına baksanıza bir zahmet edip? Festivalin bombası Hey Douglas’ oldu. Tolga Böyük’ün bağlama ve gitar katkıları Yasin’in şahane beat’lerini güzel desteklemiş. Jain, İstanbul’da iş yapabilecek kapasitede. ‘Come’ ve Miriam Makeba’ya selam çaktığı Afrika ezgili ‘Makeba’ şarkısı da gelecek vaat ediyor. Riff Cohen’e hiç alışamadım, bu konserinde de bol bol detone olarak beni üzdü ama kitle eğleniyor görünüyordu. Autotune’lu zılgıt pop pek zevkime uygun değil, üzgünüm. Azealia Banks sağanak yağmura rağmen gayet keyifliydi. Tam bir deli. Ama 3. şarkıda yoruldum. Ama tam bir festival ateşleyiciymiş onu anladım.

Bu hafta Cappadox için Kapadokya’ya gidiyorum. Sun Ra, Eric Truffaz, Kaki King ve Dhaffer Youssef’i Kapadokya atmosferinde izlemek çok heyecan verici. Geçen yıl gidemediğim için aşırı merak ettiğim bu deneyim bakalım nasıl geçecek. Yalnız öyle sabahın köründe nefes egzersizi bana gelmez. Ama erken kalkıp kahvemi içerken yapanları izleyebilirim. Gece yürüyüşü de iyi fikir fakat gece oturmasını tercih ediyorum. Bakalım haftaya neler yazacağım.

Kaynak: Birgun.net