Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne mensup 10 akademisyen, 672 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen demokrat akademisyenlerin yanlarında olduğunu açıkladı.

Evrensel'de yer alan habere göre yazılı açıklama yayınlayan akademisyenler, “Ankara Üniversitesi'nde, demokrat ve barıştan yana kimlikleriyle tanıdığımız meslektaşlarımızın hukuksuz bir biçimde ihraç edilmiş olmaları karşısında duyduğumuz üzüntü ve endişeyi kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.

12 Eylül darbesinin ardından açığa alınan ve kamuyounda 1402 olarak anılan akademisyenlerden Prof. Dr. Metin Günday, Prof. Dr. Yahya K. Zabunoğlu ve Prof. Dr. Metin Günday ile geçtiğimiz haziran ayında ataması yenilenmeyerek görevine son verilen barış bildirisi imzacısı, Eğitim Sen üyesi İnci Solak Akman’ın da imzasının bulunduğu açıklamada şöyle denildi: “Duyduğumuz endişe ve üzüntü sadece meslektaşlarımızla ilgili değil, aynı zamanda üniversitelerimizin ve toplum olarak hepimizin geleceğine dairdir. Bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesini talep ediyoruz. Ayrıca içinden geçtiğimiz bu zor günlerden çıkışın ancak çoğulcu demokrasinin hızla inşasından; insan haklarına, hukuk devleti ilkesine ve evrensel hukuk normlarına sıkı sıkıya bağlılıktan geçtiğini de ifade ederiz.” Açıklamada Dr. İnci Solak Akman'ın da görevine iadesi istendi.

Metinde imzası bulunan akamisyenlerin isimleri şöyle: “Dr. İrem Akı, Prof. Dr. Metin Günday, Prof. Dr. Tunçer Karamustafaoğlu, Prof. Dr. Ahmet Kılıçoğlu, Dr. Dilan Mızrak, Prof. Dr. H. Maksut Mumcuoğlu, Doç. Dr. Cüneyt Ozansoy, Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, Dr. Cenk Yiğiter, Prof. Dr. Yahya K. Zabunoğlu.”

Kaynak: Birgun.net