Banyoda düşmesi üzerine alındığı ameliyat sonrası yaşamını yitiren akciğer kanseri ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Özdemiroğlu'nun cenaze törenine, iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Cenaze namazı öncesi, taziyeleri, müzisyenin eşi Hepgül Hepbir, çocukları Sarp Özdemiroğlu, Lara Özdemiroğlu, Yaprak Özdemiroğlu ve Lidya Özdemiroğlu kabul etti.

Törene, aralarında Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, Cem Yılmaz, Nükhet Duru, Sertab Erener, Teoman, Şahin Alpay, CHP'li Erdoğan Toprak, Zülfü Livaneli, Şahin Özer, Sermiyan Midyat ve Müjdat Gezen'in de bulunduğu çok sayıda ünlü isim ve müzikseverler katıldı.

Kılınan namazın ardından, Attila Özdemiroğlu'nun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Özdemiroğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"DÜNYA ÇAPINDA DEĞERLİ BİR MÜZİSYENDİ"

Gazetecilere açıklama yapan Attila Özdemiroğlu'nun kızı, oyuncu Yaprak Özdemiroğlu şunları söyledi:

“Düştü, bel kemiğini kırdı. Ameliyata almak zorunda kaldılar. Öyle yaşayamazdı. Felç olacağını söylediler. Bir risk alındı. Çok fazla beton koymak zorunda kalmışlar omurgalara. Dolayısıyla 4 saat sürdü. Narkos ağır geldi. Daha sonra da, çıktıktan sonra, bizlerle pek konuşamadı. Ayılamadı. Sonra bir anda ağırlaştı. Sabahleyin de kaybettik. Özgürlükçü biriydi, çok... Özgürlüklere inanırdı. Çok pozitif bir insandı. Son ana kadar hepimizi rahatlattı aslında. Hep iyimser oldu. Hep yüzü güldü. Hiçbir zaman düşürmedi moralini" dedi.

Tiyatrocu Müjdat Gezen de, "Çok eski dostumdu. Son sene bir oyun koyacaktım. Onun müziklerini besteliyordu. Bence dünya çapında değerli bir müzisyendi. Çok başka bir adamdı Attila" diye konuştu.

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli de, “Giderek çoraklaşıyor gibi geliyor bana. Giderek böyle böyle insanların sayısı azalıyor gibi geliyor. Attila'nın arkasından herkes ne kadar içten gözyaşı döküyor. İçten olarak üzülüyor. Çünkü sahiden çok sevilecek bir insandı. Çok yürekli bir insandı. Sıradan bir insan değildi" şeklinde konuştu.

Teoman, “Gözüktüğü gibi bir adamdı zaten. İçi de çok dolu bir müzisyendi" dedi.

Kaynak: Birgun.net