İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, skandal bir OHAL kararına imza attı. Kapatılan Özgür Gündem'in okurlarına ulaşmasına katkıda bulunan Atılım gazetesinin dün çıkan ve sonrasında çıkacağı öngörülen tüm özel sayılarının toplatılmasına karar verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre; hakkında kapatma kararı verilen ve hukuki bir gerekçeye dayandırılmadan binası mühürlenen Özgür Gündem gazetesi, yayınına Atılım gazetesinin özel sayısı olarak devam etmişti.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Özgür Gündem'in yayınına devam etmesini engellemek için Atılım gazetesinin dün yayınlanan özel sayısı hakkında toplatma kararı verdi. Ancak, kararın sadece dün ile sınırlı olmadığı bugün ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Özgür Gündem isimli gazetenin Atılım isimli gazetenin eki halinde ücretsiz dağıtılmaya devam ettiğinin tespit edildiği"ni belirten yazısı üzerine, çıkan ve çıkacak olan tüm özel sayılar hakkında toplatma kararı verildi.

9. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çakar, "Basın hürdür sansür edilemez" diye başlayan ancak, "Kapatılan süreli yayının açıkça devamı niteliğini taşıyan her türlü yayın yasaktır; bunlar hakim kararıyla toplatılır" ifadesiyle biten Anayasa 28/son maddesine dayanarak toplatma kararı verdi.

'ÇIKACAK TÜM ÖZEL SAYILARIN TOPLATILMASINA...'
Mahkemenin savcılığın isteği doğrultusunda verdiği kararda şöyle denildi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebinin kabulü ile İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 16.08.2016 tarih ve 2016/3825 D. İş Sayılı kararı ile KAPATILMASINA karar verilen ÖZGÜR GÜNDEM gazetesi ATILIM isimli gazetenin eki halinde yayınlanan ÖZGÜR GÜNDEM gazetesinin devamı niteliğinde çıkan ve çıkacak olan TÜM ÖZEL SAYILARININ Anayasanın 28/Son maddesi uyarınca TOPLATILMASINA..."

Toplatma kararı, bugün polisler tarafından Atılım gazetesini çıkaran Varyos Yayıncılık'a tebliğ edildi.

Kaynak: Birgun.net