Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çeşitli okullardan öğrenciler, ambalaj atıklarından yaptıkları kıyafetlerle podyuma çıktı.

Fethiye'de çevre kirliliğine dikkat çekmek 12 okuldan 95 öğrenci aileleriyle poşet, gazete kağıdı, tül, köpük, karton, pet şişe, pet bardak, kavanoz kapağı, pipet, çuval ve deri parçalarından kıyafetler yaptı. Kıyafetler, Fethiye Belediyesi tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen defilede tanıtıldı. Atıklardan yapılan kıyafetlerle podyuma çıkan öğrenciler, ellerinde 'Geri dönüşüm muhteşem olacak', 'Her atık çöp değildir', 'Uygar insan temiz hayat', 'Temiz toplum temiz gelecek', 'Doğayı hor görürsen, geleceği zor görürsün' yazılı dövizler taşıdı.

ATIKLARDAN YAPILAN GELİNLİK BİRİNCİ OLDU

Defilede birinciliği atıklardan yaptığı gelinlikle Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu'ndan İklim Oflaz, ikinciliği Fethiye Ortaokulu'ndan Ezel Naz Akyokuş, üçüncülüğü ise Özel Fethiye İlkokulu'ndan Asya Berfin Gürbüzer aldı. Dereceye girenlere bisiklet, satranç takımı ve sığla ağacı hediye edildi.


'ÇEVRE BİLİNCİNİ DAVRANIŞA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ'

Defileye ilişkin açıklama yapan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Kıroğlu, "Çocuklarımızın çevre bilincini davranışa dönüştürmek, geri dönüşüm atıklarının değerini anlatmak, mavi yeşil doğanın vazgeçilmez olduğunu anlatmak için bu etkinliği yıllardır düzenliyoruz. Onların vermiş olduğu önem ve zaman bence çok değerli. Tüm katılımcılarımıza, öğretmenlerimize ve ailelere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Birgun.net