Irak’tan İstanbul’a gelen 8 aylık hamile bir kadın, Atatürk Havalimanı’nda sancılanınca ambulansa bindirilmek istendi ancak bu sırada doğum yaptı. Bebeği ölü doğan Iraklı Sazgar Muhammed Arif, savcılığa şikayette bulunarak, sedye yerine tekerlekli sandalye ile ambulansa getirildiğini, bebeğini de bu nedenle kaybettiğini söyledi. Bakırköy Savcılığının olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’nda dün akşam saat 22.00 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti:

Iraklı Ahmet Salar Mahmud ile eşi Sazgar Mohammed Arif (36) 11 Haziran Cumartesi günü THY’nin TK-807 uçağı ile Süleymaniye’den saat 06.20’de İstanbul’a geldi. Iraklı aile, aynı gün TK-824 ile saat 12.25’de transit olarak geldikleri İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Beyrut’a gideceklerdi. Ancak Irak’taki doktorun uçabilir raporu verdiği Sazgar Mohammed Arif, hamileydi ve uçağının kapısında rahatsızlandı. Bunun üzerine uçmaktan alıkonulan Iraklı aile, transit bölgede bulunan Air-Port Otele yerleştirildi.

OTELDE DOĞUM SANCISI TUTTU

Otele yerleşen Sazgar Mohammed Arif'in, iki gün sonra dün akşam saatlerinde bu kez doğum sancısı başladı. Eşi Ahmet Salgar Mahmud, durumu otel yetkililerine bildirerek doktor istedi. Otele gelen doktor, Iraklı kadında doğumun başlamak üzere olduğunu belirterek hastanın acele hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine hazırlanan kadın, sedyeye alınmak istendi ancak otelin asansörüne sedye sığmadığı için tekerlekli sandalyeye konularak transit bölgeden geçirildi ve dış hatlar E Kapısı önündeki ambulansa getirildi. Burada tam ambulansa binileceği sırada Iraklı Sazgar Muhammed Arif, bebeğini doğurdu. Çocuğun nefes almadığını belirleyen doktor, ambulansın içinde bebeğe kalp masajına başladı. Hemen Bakırköy Doktor Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidildi ve yol boyunca da kalp masajı yapıldı. Ancak bebeği ölü teslim alan hastane doktorları da yaptıkları tüm müdahalelere rağmen bebeği hayata döndüremedi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

Çocuğunu kaybeden Iraklı Sazgar Muhammed Arif ve eşi Ahmet Salgar Mahmud, yaşadıkları olay üzerine savcılığa şikayette bulunarak, kendisinin sedye yerine tekerlekli sandalye ile ambulansa götürüldüğünü ve bu nedenle de bebeğini kaybettiğini iddia etti. Bakırköy Savcılığının olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net