SEBAHAT KARAKOYUN / [email protected]
@ssenyaprak

TBMM Başkanlık Divanı’nda görevden alınan Meclis personeli yerine atama yapma yetkisi AKP’lilerin oylarıyla tek başına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a verildi.

15 Temmuz’un ardından muhalefet partilerinin desteğine her fırsatta vurgu yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, atama yetkisi söz konusu olunca mutabakata gerek duymadı. Meclis’te görevden alınan personelin yerine yapılacak atamalar ve mevcut kadrolarda sınıf, unvan ve derece değişikliği için Kahraman’a yetki verilmesine ilişkin önerge itirazlara karşın AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

Partizan bürokrata itiraz

Başkanlık Divanı’nın CHP’li üyelerinden Ali Haydar Hakverdi, görevden almaların ardından vekaleten genel sekreter yardımcılığı görevine getirilen ve toplantıya katılan Erbay Kücet’in durumunu gündeme getirerek, yapılacak atamalarla ilgili uyarıda bulundu.

Hakverdi, TBMM’de Kültür Sanat ve Yayın Müdürü olarak görev yaparken bir süre önce Kültür, Sanat, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak atanan Kücet’in, Meclis bürokratı olduğunu unutarak, partizanca AKP yanlısı tweetler atmasını daha önce de gündeme getirdiğini anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “146’ıncı maddeye göre yargılanmalı” paylaşımında bulunan Kücet’in bazı CHP milletvekillerini hedef alan tweetleri de paylaştığını, hakkında disiplin işlemi yapılması için daha önce yazılı başvuruda bulunduğunu belirten Hakverdi, şunları söyledi:

“Böyle bir bürokratı terfi ettiriyorsunuz. Şimdi vekaleten görevlendirilmiş ancak aldığınız yetkinin ardından bunun kalıcı bir atamaya dönüşeceği anlaşılıyor. Madem birlik, barış, uzlaşma sağlamaktan söz ediyorsunuz o zaman genel başkanımıza bu seviyede mesaj atan birini neden terfi ettiriyorsunuz? Biz bunu kabul etmiyoruz. Devlet Memurları Kanunu’na göre hakkında bu mesajlarından dolayı işlem yapılsın.”

***

Meclis’e füze kalkanı kurulmayacak

Başkanlık divanı toplantısında TBMM’de güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik öneriler de değerlendirildi. AKP’li üyeler hava savunma sisteminden, TBMM içinde özel bir güvenlik birimi kurulmasına kadar pek çok öneride bulunurken, yerleşkenin çevresine koruma kalkanı oluşturulması da gündeme getirildi. TBMM Başkanı Kahraman ise “Bir daha böyle bir saldırı olmasa da herhangi bir terör eylemi ya da başka bir riske karşı güvenlik önlemleri artırılabilir elbette ancak burası ‘kışla’ izlenimi yaratan, çok özel güvenlik önlemlerinin uygulandığı bir yer olursa bu da halkın tepkisine neden olur” dedi. Toplantı sonrasında TBMM’nin bir daha vurulmaması için Meclis yerleşkesine füze kalkanı kurulması önerisi kabul edilmedi.

Yer altına genel kurul salonu

»TBMM’nin olası bir saldırı altında kalması halinde, genel kurul çalışmalarının devamını sağlamak üzere, sığınıklarda genel kurulun çalışabileceği bir bölüm oluşturulacak. Bu çerçevede, mevcut 21 odalı sığınak elden geçirilip, yeniden düzenlenecek.

»TBMM’de görev yapan polis sayısı arttırılacak.

»TBMM giriş kapılarına, 80 cm uzunluğunda 27 cm genişliğinde yol kesiciler koyulacak. Bu yol kesicilerin 20 metre ilerisine de ikinci bir önlem olarak mantarlar yerleştirilecek.

Kaynak: Birgun.net