BİRGÜN/ANKARA

2013’deki Genel Kurul’da Meslekte Birlik grubunun çoğunluğu sağladığı ASMMMO Yönetim Kurulunda, iki ayrı listeden seçilen çağdaş demokrat birlikteliğin adayları dokuz kişilik yönetim kurulunda beş üyeyle çoğunluğu elde etti.

Yeni Başkan Ali Şahin, seçimden sonra yaptığı açıklamada, serbest muhasebeci, mali müşavirler olarak bölünerek girdikleri ve kaybettikleri 2013 seçimini anımsatarak, bu seçimde sandıkta birleşmeyi başardıklarını söyledi. Ülkedeki demokratik kurumların yok edilmeye çalışıldığı, demokratik mevzilerin birer birer kaybedildiği bir zamanda ASMMMO’da seçimleri kazanmanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, ‘’Önümüzdeki üç yıllık dönemde, ülkemize, mesleğimize sahip çıkacağız” dedi.

Seçim çalışmaları sırasında, “Siyasi iktidarın yan odası değil, muhasebecilerin odası olacağız” sloganını temel aldıklarını belirten Başkan Şahin, siyasi iktidarların angaryalarını yerine getiren,biat eden bir anlayışta olmayacaklarını, mevcut siyasi otoritenin bir uzantısı, siyasi destekçisi gibi hareket etmeyeceklerini söyledi. Şahin, ‘Mesleğin sorunlarını siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız, meslektaş oda ilişkilerini geliştirip, demokratik ve bağımsız meslek anlayışını hayata geçirmeye çalışacağız’’ diye konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu ve seçildikleri listeler şöyle:

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu: Ali Şahin(Başkan), Turgut Bahadır, Nurali Keleş

Demokrat Muhasebeci Mali Müşavirler Grubu: Naci Alkan, Hayrettin Çelik

Meslekte Birlik Grubu: Eski Başkan Mehmet Okkalı, Mustafa Önder, Oğuz Nihat Alkan, Ahmet Babusçu

Kaynak: Birgun.net