Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’in tutuklu yayın danışma kurulu üyesi ve yazarı Aslı Erdoğan, kaldığı cezaevinden mesaj gönderdi:“Benim yazılarımda sadece düşünce özgürlüğü değil, ‘yargılanan’vicdan oldu.”

​Sorgusunda ‘örgüt propagandası yapmak’, ‘örgüt üyeliği’ ve ‘halkı kışkırtmak’ suçlamaları yöneltilen Erdoğan, tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

D’nın haberine göre, avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz ile görüşen Erdoğan’ın, tek kişilik müşahade odasında tutulduğu, pazartesi gününe dek kantin kapalı olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamadığı öğrenildi.

‘Özgür Gündem yazılarımı bir barış köprüsü olarak gördüm’

Aslı Erdoğan, avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderdi: “Moralim iyi. Neden burada olduğumu biliyorum. Herkese selamlarımı iletiyorum. Benim yazılarımda sadece düşünce özgürlüğü değil, ‘yargılanan’vicdan oldu. Önyargılarıyla hapsedilen ‘vicdandır.’ Edebiyat, insana bu vicdanı kurabilmek için vardır. 18 yıldır tutarlı bir biçimde şiddet karşıtlığını savundum ve Özgür Gündem yazılarımı bir barış köprüsü olarak gördüm.”

Kaynak: Birgun.net