DEMET SARGIN [email protected]

Ardanuç’un Bulanık Köyü’nde bu sabah saatlerinde yaşanan olayda, hidroelektrik santralı yapımı için iş makinelerinin köye geldiğini gören halk önce iş makinelerinin önünü kesti ardından da köy yolunu kapattı. Köye gelen şirket, halkın izin vermemesi üzerine kurmak istedikleri sondaj makinelerini toplayarak geri dönmek zorunda kaldı.

Jet hızıyla soruşturma
Öğle saatlerinde ise jandarma, köy halkından Derelerin Kardeşliği Platformumu Yönetim Kurulu ve ÖDP Artvin İl Yönetim Meclisi üyesi Kamile Kaya’yı şirket çalışanlarına hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına aldı. Kaya ifade vermek üzere Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Bahadır Özay, karşı tarafların ifadelerini dinledikten sonra, HES'e tepki gösteren Artvinlilerden bir diğer ÖDP İl Yönetim Meclisi üyesi Elyesse Uygun'un da, Kaya ile aynı suçlamadan ifadesinin alınmasını istedi. İfadeleri alınan Kaya ve Uygun, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Karara kadar yok et
Konuyla ilgili konuştuğumuz köy halkının avukatı Halis Yıldırım, şirket yetkililerinin Bulanık Köyü’ndeki durumun Cerattepe Direnişi gibi büyük bir direnişe dönüşmesinden korktuğunun altını çizdi. Yıldırım ayrıca ‘Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali başvurusunda bulunduk. Başvurumuzu yapalı 15 gün oldu ve henüz bir cevap almadık. Dolayısıyla yargılama sürüyor. Şirketin amacı da yürütmeyi durdurma kararı çıkana kadar, ortada tahrip edilecek ağaç bırakmamak’ dedi.

Kaynak: Birgun.net