Cerattepe için Artvin merkezde binlerce yaşam savunucu bugün de tıpkı 250 gündür olduğu gibi yan yana geldi. Üç gündür polisin ve jandarmanın yoğun saldırılarına karşı Cerattepe'yi koruyan, barikatlarını bir an bile olsun terk etmeyen Artvin halkı bugün akşam saatlerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

'Sermayeli Eşkiyaya karşı Cerattepe'de yaşam için nöbetteyiz!'

muhalefet.org'un haberine göre, Yeşil Artvin Derneği'nin çağırıcısı olduğu açıklamada, "Biz burada sadece Cerattepe’yi, Artvin’i, ormanlarını, canlılarını değil, bir ülkenin kuşatılmışlığa, sömürülmeye ve yok edilmeye karşı onurunu da koruyoruz. Yaklaşık 250 gündür sermayeli eşkiyaya karşı Cerattepe'de yaşam için nöbetteyiz." dendi.

'İnsanlarımıza tarihte görülmemiş bir saldırı yapıldı'

Çevre illerdende gelen bir çok yaşam savunusununda katıldığı açıklamada, "Kalplarinde sadece Artvin ve doğa sevgisi olan insanlarımıza tarihte görülmemiş bir saldırı yapıldı. Sadece bilimsel kriterleri ve Artvin sevgisini ölçü almış bir çevre eylemine plastik mermiler ve ölçüsüz biber gazı ile yapılan saldırı, kendi halkına yapılmış tarifi mümkün olmayan bir şiddet gösterisidir. Bu şiddet gösterisi, Artvin’lilere ve kamuoyuna, haksız edinilmiş ve büyütülmüş sermayenin ne kadar acımasız ve yok edici olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yine bu şiddet, Artvinlileri bir kez daha ve çok daha fazla kenetlemiş, Cerattepe’nin ve Artvin’in korunması için tüm gücümüzü ortaya koyacağımızı göstermiştir. " söylendi.

Polis ve jandarma şirketin çıkarları doğrultusunda provokasyon yapıyor

Kolluk kuvvetleri maden şirketinin şirketi gibi davranıyor. Polis ve jandarma maden şirketinin çıkarları doğrultusunda her türlü provakosyonu yapıyor. Artvin halkı provokasyon ile onları ve onların direnişini yok etmeye çalışanlara karşı direnişle karşılık vererek bu saldırıdan da Cerattepe'deki madenden de kurtulmak istiyor.

Bu mücadele hepimizin gurur duyacağı bir mücadele olacaktır

Artvin merkezde gerçekleştirilen açıklamada son olarak, "Bu mücadele zulme karşı direnişin, ahlaksız para hırsının ve yağma düzeninin önlenmesi mücadelesidir. Bu memleket ve millet varlığı, onursuz ve hayasızca saldıran şirketlerin hevesleri kursaklarında kaldığında, çocuklarımız ve torunlarımızın hepimizle gurur duyacağı bir hikayeleri olacaktır." ifadeleri geçti. (muhalefet.org)

Kaynak: Birgun.net