ZEYNEP KURAY

Artvin Dayanışması öncülüğünde Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Artvin Cerattepe’de yaşamı yok edecek altın madenine karşı horona durdu. Cengiz Holding gidene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan yüzlerce kişi, direnen Artvin’lileri “yavru gezici” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, horona durarak cevap verdiler.

Artvin Cerattepe ‘de Cengiz Holding'in bünyesinde bulunan Eti Bakır'ın bölgede maden arama ve çıkarma çalışmasını engellemek için haftalardır direnen Artvin’lilere, bir destek de İstanbul’da yaşayan Artvin’lilerden geldi. Artvin Dayanışması çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı’na bir araya gelen yüzlerce kişi, “Cengiz Holding Artvin’den gidene kadar mücadeleye devam” mesajını verdiler. “Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin düşmanına dur-de” yazılı pankartı açan kitle adına TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası Halk Sağlığı ve Ekoloji Komisyonu Başkanı Cemalettin Küçük söz aldı.

ARTVİN HALKI TALANA İZİN VERMEYECEK !

“Gezi’nin yavruları hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Küçük, AKP hükümetine şöyle seslendi: “Sizin yeni yöntemleriniz varsa, biz halkın da kat be kat mücadelesi var” dedi. Hükümetin bu talanının Cerattepe ile sınırlı olmadığını, bütün Karadeniz’i kapsadığını belirten Küçük, “Karadeniz’in bir bölgesine girmeleri demek her yere girmeleri demek” uyarısında bulundu. AKP’nin Artvin halkını kandırabileceğini sandığına işaret eden Küçük, “ Bizim aklımızla dalga geçebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Artvin halkı buna izin vermeyecek, direnişi sona kadar sürdürecek” dedi.

Cemalettin Küçük’ün konuşması ardından Karadeniz ezgileri eşliğinde yüzlerce kişi horona durdu.

Kaynak: Birgun.net