TİMUR AKKURT

Sanal gerçeklik hayatımızın içerisinde fazlasıyla yer bulmaya başlamak üzere. VR (Virtual Reality-Sanal Gerçeklik) gözlükleri ile oyun oynayacağız, ev bakacağız, alış veriş yapacağız. İyi, güzel ancak bunu yapabilmek için bir donanıma ihtiyacımız olacak. Bunun yanında gözlüğü taktığımız zaman dış dünya ile bağlantımızın kesilecek olması gün içerisinde sürekli bunu yapamayacağımız anlamına geliyor.

İşte tam bu noktada çok iyi düşünülmüş ve zamanında bu alana yatırım yapmış bir uygulama devreye giriyor. Ekstra donanıma ihtiyaç duymadan, pratik bir şekilde sadece cep telefonu ile kullanabileceğimiz uygulama ile hayattan kopmadan görsel arama yapabilmeyi sağlıyor. Bu, Blippar’ın en büyük avantajı diyebilirim.

Cep telefonunuzu bir objeye tutup onunla ilgili bilgilere ulaşmak için kullanılan uygulama ile kurumsal dünyada da iyi projeler geliştirmek mümkün. Artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve görsel arama ve programlama alanlarında içerikler üretmeye yarayan Blippar, doğru proje olduğunu, aldığı 54 milyon dolarlık dördüncü yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Bu uygulamayı Android ya da iOS işletim sistemi olan cihazınıza kurarak deneyimleyebilirsiniz. Son olarak uygulama ücretsiz olarak kullanılabiliyor.


Kaynak: Birgun.net