ABD'nin New Jersey eyaletinde arazi sahibi olan bir çiftçi, sürekli topraklrına girerek Pokemon avlamaya çalışan kişilerden bıktığını belirterek oyunun yapımcısı olan Nintendo şirketine dava açtı.

Pokemon GO yakalayabilmek için özel arazileri bile işgal etmekten çekinmeyen oyunculardan bıkan ABD'li bir çiftçi sonunda isyan etti. Çok geniş olduğu için içine pek çok sanal Pokemon karakteri yerleştirilen arazinin sahibi Jeffrey Marder, Pokemon GO'nun yapımcısı Nintendo şirketine dava açtı. Hemen her gün Pokemon oyuncularının topraklarına zarar verdiğini, uyarılarını hiçe saydıklarını söyleyen Marder, şirketten uğradığı zararın karşılanması için maddi tazminat istiyor. Marder, şirketten ayrıca arazisini muhtemel Pokemon avlanabilecek yerler listesinden çıkarılmasını da istedi.

'ARAZİ İHLALİNİ TEŞVİK EDİYOR'

Jeffrey, birçok kişiyi arazisinde yakaladığını ve en az 5 kişinin kapısına gelerek Pokemon yakalayabilmek adına izin istediğini söyledi. Doldurduğu dava dilekçesinde Marder, Pokekom GO oyununun kurucusu olan nintendo'ya bağlı Niantic şirketinin özel arazi ve mülklere izinsiz girilmesini ve toprak ihlalini teşvik ettiğini ve dünya genelinde suça yönlendirdğinden bahsetti. Marder, bu davanın bir grup davasına dönüşmesini ve mahkemenin arazisine krşı ihtiyati tedbir kararı alınmasını da istedi.

Kaynak: Birgun.net