Apple, geçen hafta gerçekleştirdiği etkinlikte ekranlarını küçülttüğü iki yeni ürün tanıttı. İki yılın ardından markanın tanıttığı ilk 4 inç ekranlı akıllı telefon olan iPhone SE, bütçesine göre yüksek performans sunuyor. iPhone 5s’in kasasını taşıyan cihaz, iPhone 6s’te bulunan 12 MP’lik kamerayı ve daha birçok donanımsal özelliği bünyesinde bulunduruyor.

Apple’ın ekranda bu denli küçülmeye gitmesindeki en büyük sebep ise henüz iPhone’a doymamış olan Uzakdoğu pazarı olarak gösteriliyor. Batı dünyasının büyük ekranlı iPhone isteğini karşılayan Apple, Uzakdoğu’lu kullanıcıların daha çok tercih ettiği küçük ekranlı akıllı telefonlarla son 12 ayda gösterdiği yükseliş eğrisinin devamlılığını sağlamayı planlıyor. Cihazın iPhone 6s serisine göre daha ucuz olması da kullanıcıların iPhone SE’yi tercih etme ihtimalini artırıyor. Buradaki bir diğer hedef ise bütçe sebebiyle Apple alamayan tüketicilere bir adım daha yaklaşmak diyebiliriz. Android ile mücadele edebilecek. Onların en iyi ürünlerinin bulunduğu seviyedeki telefonların satışlarını nasıl etkileyeceğini nisan ayından itibaren görmeye başlayacağız.


Apple’ın etkinlikte tanıttığı diğer bir ürün ise 9.7 inç ekranlı iPad Pro oldu. 2015’te 12.9 inçlik modeliyle profesyonelleri hedef alan bir cihaz olarak karşımıza çıkmıştı. Özellikle çizim gibi işler için biçilmiş kaftan olan cihaz, tasarımcılar ve çizerler gibi bir kitle tarafından kabullenildi. 9.7 inçlik iPad Pro ise Apple’ın bu segmenti daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için attığı en önemli adımların başında geliyor. iPad Air serisine yeni nesil bir üye gelmezken iPad Pro, iPad Air 2’ye olan benzerliğiyle bu boşluğu da dolduruyor.

Apple, farklı boyutlu cihazlarla kullanıcı ve pazar taleplerini karşılayarak son yıllarda önlenemeyen yükselişini devam ettirmeyi planlıyor. Özellikle Çin pazarına girişinin ardından satış rakamları inanılmaz derecede yükseliş gösteren marka, iPhone 5c ile başarısız olan ‘kaliteli ve ucuz iPhone’ rüyasını iPhone SE ile gerçekleştirmeyi planlıyor. iPad Pro ise markanın hem bilgisayar hem de tablet ihtiyacını karşılayacak mobil bir cihaz yaratma yolunda, kullanıcı isteklerini karşıladığı ilk nesil olarak raflardaki yerini alıyor.


Kaynak: Birgun.net