Şahinbey İlçesi'ne bağlı Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir sokak düğününde saat 22.40 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine polis ekipleriyle çok sayıda ambulans sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent merkezindeki bir düğün salonunda 'terör saldırısı' meydana geldiğini, yaralananlar olduğunu bildirdi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi.

ERDOĞAN'DAN CANLI BOMBA DUYUMU AÇIKLAMASI

CNN Türk yayınına bağlanan AKP Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

NTV yayınına telefonla bağlanan Şimşek şu bilgileri verdi:

'Öyle görünüyor ki bu bir canlı bomba saldırısı. Bütün terör örgütleri hepsi bir arada Türkiye'yi hedeflerine koymuşlar. Allah'ın izniyle hepsinin üstünden geleceğiz. Gaziantep herkesin barış içinde yaşadığı bir şehir. Bu teröre rağmen ümitsizliğe kapılmayacağız. Teröre rağmen şehir hızla yoluna devam edecektir. İstanbul'dan ilk uçakla Gaziantep'e geçeceğiz. Vali'nin bana verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Bu vahşi, barbarca bir saldırı. Düğün sırasında böyle bir saldırı dünyada yoktur.'

T24'e konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Vali Bey’le görüştük. 13 ölü, çok sayıda yaralı var" dedi.

ŞAMİL TAYYAR IŞİD'İ İŞARET ETTİ

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter hesabından saldırıyı IŞİD'in yaptığını yazdı.

Kaynak: Birgun.net