Antalya Adliyesi, bu sabah bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. 2 saat süren aramalar sonucu ihbarın asılsız çıktığı kaydedildi.

Antalya Adliyesi'ne sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne e-mail yoluyla adliyede 'bomba' olduğuna yönelik ihbar yapıldı. İhbarın ardından adliye personeli dahil, bina boşaltıldı. Polis ekipleri adliyenin her iki kapısı önünde güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar ve adliye personeli adliye bahçesinde beklemeye başladı.

Arama çalışmaları nedeniyle bütün duruşmalar ertelendi. Bomba arama ekipleri adliye içerisinde arama çalışmaları başlatırken, polis köpekleri de çalışmalara katıldı. Adliye çevresindeki bazı araçlar çekici yardımıyla uzaklaştırıldı. Arama çalışmalarının devam ettiği sırada adliye personeli içeriye alınmaya başlandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE BAŞSAVCI ADLİYEDE

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tombul ve Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da adliyedeki arama çalışmalarına katıldı. Başsavcı Solmaz, ihbar nedeniyle güvenlik önlemi aldıklarını belirtirken, bomba olduğuna yönelik bir emareye rastlanmadığını kaydetti. 2 saat süren aramaların ardından saat 11.00'den itibaren adliyede normal çalışmalara devam edildi.


ANTALYA VALİLİĞİ: BOMBA İHBARI YURTDIŞI KAYNAKLI

Antalya Valiliği, adliyenin boşaltılmasına neden olan bomba ihbarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün [email protected]' elektronik posta adresine bugün (06.10.2016), saat 08.28 ve 08.31'de olmak üzere, Antalya Adliyesi'ne bomba konulduğuna dair aynı kaynaktan 2 ayrı ihbar gelmiştir. İhbar neticesinde Antalya Adliyesi tamamen boşaltılarak bomba imha köpekleriyle yapılan arama tarama neticesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Antalya Adliyesi şu an rutin işleyişine devam etmektedir. Yurt dışı kaynaklı olduğu tespit edilen söz konusu asılsız ihbarlar, Antalya'nın imajına yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Mail yoluyla gelen ihbarların kaynağıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından gerekli araştırmalar yapılmaktadır."

BAŞSAVCI SOLMAZ: BOMBA EMARESİNE RASTLANILMADI

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bomba ihbarı nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan Antalya Adliyesi'nde, herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadığını söyledi. Başsavcısı Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Adliye binasına bomba konulduğu yönünde polise 2 ihbar elektronik posta yoluyla yapılmış. Gelen ihbarlar nedeniyle tedbir amaçlı adliye boşaltılmıştır. Genel aramada herhangi bir bomba emaresine rastlanılmadı. İhbarın kaynağı, niçin ve kimler tarafından yapıldığı konusunda çalışmalar devam ediyor. Polisin çalışmalarının ardından önce adliye personeli daha sonra vatandaşlar adliyeye alındı. Duruşmalar görülmeye başlandı."

Adliyedeki genel aramanın ardından yapılan anonslarla son durum adliye bahçesindeki vatandaşlara duyuruldu.

()

Kaynak: Birgun.net