BİRGÜN / ANKARA

Büro Emekçileri Sendikası'na bağlı çalışanlar bugün sabah 09.00 itibari ile bazı işyerlerde Ankara Katliamı'nda ölenler için anma düzenledi. Bu anmalarda biri de Yıldırım Beyazıt Vergi Dairesi önünde yapıldı. BES Şube başkanı Mevlüt Çakmak'ın kısa konuşması ve saygı duruşu ile anma son buldu.

SİLAH ÇEKTİ
Çalışanlar tekrar işyerlerine girerken kadrolu güvenlik görevlisi olarak vergi dairesinde çalışan ve adının Adem Güleç olduğunu öğrendimiz bir kişi silahını çekerek iş yeri temsilcisi Zübeyde Beyazıt İşeri'nin üzerine yürüdü. Bir yandan da küfür eden görevli, silahını kaldırarak "ağzınıza silah sokmak lazım" diyerek küfürlerine devam etti. Tepkiler üzerine geri çekilmek zorunad kalan güvenlik görvlisi uzaklaştırıldı.

Olayı gazetemize değerlendiren Şuba Başkanı Mevlüt Çakmak, "Ölenlerimizi anmamıza bile tahammüleri yok. Sadece onların söylediklerine inanmak zorundayız. Biz iş yeri temsilcimize yapılanı asla kabul etmeyoruz. Bu konuda en yüksek perdeden tepkimzi göstereceğiz ve tüm yasal yollara başvuracağız" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net