BURCU CANSU

1 milyon 174 bin öğrencinin büyük bir heyecanla girdiği TEOG sınavında, Ankara Keçiören’de bulunan Nuh Eskiyapan Ortaokulu’nda okul müdürü Muhammet Bozkurt’un okulda görevli öğretmenleri kendi okullarında görevlendirdiği bildirildi.

BirGün’e konuşan TEOG sınavında görevli bir öğretmen Nuh Eskiyapan Ortaokulu’nda yaşanan usulsüzlüğü şöyle anlattı:

“TEOG sınavında öğrenciler kendi okullarında sınava girer. Bu yüzden okulda görevli öğretmenler o okulda sınava giremez, başka okullarda görevlendirilir ki kopya ya da başka sorunlar yaşanmasın. Nuh Eskiyapan Ortaokulu’nda görevlendirilen arkadaşlar sınavda gözetmenlik yapamadılar. 08.01 ya da 08.05’de okula giden görevli öğretmenler müdür tarafından okula alınmamış. 5-10 dakikalık geç kalmalar müdürün inisiyatifindedir. Öğretmenlerin okula alınması gerekir neticede sınav 09.00'da başlıyor. Okul müdürü, 12 öğretmeni sınava geç kaldığı gerekçesi ile okula almayarak, okulda görevli öğretmenleri arayarak sınava çağırıyor. 12 öğretmen okula çağrılıp kendi okuttukları çocukların sınavına giriyor. Okulda görevli 12 öğretmen hem salon başkanı hem de gözetmen olarak görevlendirilmiş.

TEOG sınav sonuçları geldiğinde 'senin okulun puanı neden düşük' sorgulaması yapılıyor, okulların başarıları önemli. Bunu göz önüne alınca başarılı görülmek için her şey yapılabilir, diye düşünüyorum. Öğretmenler kendi öğrencilerine yardımcı olmuş olabilir bilmiyoruz, çok büyük haksızlıklar yaşanmış olabilir."

Kaynak: Birgun.net