Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın Devlet Mahallesi'ndeki askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldiği öğrenildi. Ankara Valiliği olayda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini bildirdi. Patlamayla ilgili yayın yasağı getirildi.

BirGün muhabiri Hüseyin Şimşek ise bölgede 30 tane ambulans olduğunu bildirdi.

19.32 Muhabirimiz Hüseyin Şimşek Meclis yakınında ikinci bir patlama sesinin geldiğini belirtti.

19.25 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.

19.15 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

19.05 Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin yaralandığını söyledi.

Patlamayla ilgili açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Patlama bilgisi geldi bakacağız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan ise yaralı sayısına dair henüz bir açıklama gelmedi. CNN Türk muhabiri patlamanın bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini iddia etti.

Ankara'da meydana gelen patlamaya dair ilk görüntüler geleli birkaç dk oldu. pic.twitter.com/jqDdOdpdDe

— Kaç Saat Oldu? (@kacsaatoldunet) February 17, 2016

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Birgun.net