BURCU CANSU / [email protected]

DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve Türk-İş 1 Mayıs'ı Ankara'da ortak kutlama kararı aldı. Tertip Komitesi Sıhhiye Meydanı'nın Ankara Valiliği tarafından yasaklanması nedeniyle 1 Mayıs'ın Kolej Meydanı'nda kutlanacağını duyurdu.

Tertip Komitesi, bu yıl Ankara'da 1 Mayıs'ın tüm işçi ve emekçilere ağır sorumluluk yüklediğini belirterek, 10 Ekim 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne yönelik Ankara katliamından sonraki ilk 1 Mayıs olmasının sorumluluğu arttırdığını vurguladı.

Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın toplantısı ile Ankara'da kutlanacak 1 Mayıs programı açıklandı.

BU YIL 1 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ

Ankara 1 Mayıs Tertip Komitesi adına basın açıklamasını yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, şunları söyledi:

"Diyarbakır, Suruç, Ankara katliamında ismi geçen kişilerin birbiriyle bağlantılarının olduğu, ailelerin ihbarlarına rağmen katliamlar olana kadar hiç bir şey yapılmadığını ibretle okuyoruz. Sıhhiye Meydanı'nın Ankara halkına yasaklanması anlaşılır değildir. Bu yıl Ankara'da 1 Mayıs tüm işçi ve emekçilere tarihi bir sorumluluk yüklüyor. 10 Ekim 'Emek, Barış, Demokrasi' Mitingi'ne yönelik Ankara katliamından sonraki ilk 1 Mayıs olması sorumluluğumuzu artırdı. Daha sonraki günlerde 17 Şubat ve 13 Mart'ta patlayan bombalar hayatını kaybeden onlarca kişi ve sokağa çıkamaz hale gelen milyonlar. Güvenlik politikaları adına emekçilere alanların yasaklandığı baskı şiddet politikaların arttığı koşullarda 1 Mayıs daha da önemlidir."

Yılmaz, 1 Mayıs'ı tarihsel anlamına ve önemine uygun olarak kutlamak, emekçiler arasındaki birlik, dayanışma ve mücadele isteğini kitlesel ve yaygın bir biçimde Ankara'da alanlara ve mücadeleye yansıtmak için tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. 1 Mayıs kutlamaları kapsamında semtlerde, fabrikalarda, işyerlerinde, mahallelerde 1 Mayıs kutlamalarına başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, işçi havzalarında ve semtlerde paneller, yürüyüşler yapılacağını belirtti. 1 Mayıs'ta işçilerin ve emekçilerin saat 13.00'de Kolej Meydanı'nda toplanacağını belirten Yılmaz, Ankaralı işçi ve emekçileri kendi talepleriyle alanlara çıkmaya ve 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı.

Kaynak: Birgun.net