Ankara’da 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs mitingi öncesi Ankara’da geçtiğimiz 6 ay içinde canlı bomba saldırılarının yaşandığı noktaları ziyaret etti.

Tertip komitesi üyeleri ilk olarak Güvenpark’ta saldırının yaşandığı yere karanfiller bıraktı. Ardından yine Güvenpark’ta Gezi direnişinde işçi Ethem Sarısülük’ün vurulduğu noktaya karanfiller bırakıldı.

Tertip Komitesi daha sonra 10 Ekim katliamının yaşandığı Ankara Tren Garı ve askeri servis araçlarına saldırının gerçekleştiği Merasim Sokağa karanfil bıraktı.

Ankara Kolej Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması öncesi polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Alana gelenler, kurulan 2 ayrı polis arama noktasından geçtikten sonra tertip komitesi tarafından görevlendirilen kişiler tarafından da arandı.

Türkiye'nin birçok ilinden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için gelen CHP'liler ve çeşitli sendikaların üyeleri de Kızılay Güvenpark önünde toplandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri ve partililer davul zurna eşliğinde kol kola girdi. 'İş kazalarına ve işçi ölümlerine son', 'Çocuklar vakıfta değil okulda güzel', 'Barış, emek, özgürlük; yaşasın 1 Mayıs', 'Ucuz emek sömürüsüne son' yazılı pankart ve dövizleri taşıyan partililer sloganlar atarak, Kurtuluş'taki Kolej Meydanı'nda düzenlenecek 1 Mayıs etkinliklerine katılmak için yürüyüşe geçti.

Kaynak: Birgun.net