Kaos GL’nin 2008 yılından beri "17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü" dolayısıyla düzenlediği yürüyüş için Ankara Valiliği’ne yaptığı başvuruya yanıt geldi.

Yapılan başvuruda, “Son dönemde yaşananlar dikkate alındığında bu yıl da yürüyüşün sorunsuz olarak tamamlanması için gerekli önlemlerin alınması talep olunur” denilerek yürüyüşün güvenliğinin sağlanması talep edildi.

Ankara Valiliği verdiği yanıtta, “birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplantıya katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği bildirilmiştir” ifadeleriyle yürüyüşün güvenliğini sağlamaktansa ayrımcılığı meşrulaştırmayı seçti.

Kaos GL'nin başvurusu üzerine Ankara 15. İdare Mahkemesi, Ankara Valiliği’nin Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüşü engelleme kararını değerlendirdi. Engelleme kararı uygulandığı taktirde telafisi güç zararlar doğacağını belirten mahkeme, yeni bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: Birgun.net