Ankara Valiliği kentte birçok basın açıklamalarının, mitinglerin ve kitlesel eylemlerin yapıldığı Abdi İpekçi Parkı ile Sıhhiye’deki Sağlık Bakanlığı önündeki meydana basın açıklaması yasağı getirdi.

Basın açıklamasına yasak

OHAL’in getirdiği yetkiye dayandırılan yasakla Sağlık Bakanlığı önündeki üstgeçitten başlayarak kuzeye Sıhhiye Köprüsü istikametine doğru Abdi İpekçi Parkının Sağlık-1 Sokak girişine kadar olan alanda basın açıklaması yapılamayacağı belirtildi.

Yasağa uymayana ceza

Yasağa uyulmaması halinde kolluk kuvvetleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak ve Kabahatler Kanunu üzerinden yasal işlem yapılması sağlanacak.

Valilik açıklaması:

İlimizde basın açıklaması adı altında kitlesel katılımlarla, yaya ve araç trafiği akışını engelleyecek şekilde, ses ve gürültü kirliliği oluşturan ve kamu düzenini bozucu nitelikte eylem ve etkinliklerin düzenlenmek istenildiği görülmektedir. Bu nedenle, Ankara İlinde kamu düzeni, kamu esenliği ve güvenini sağlamak açısından Valiliğimizce basın açıklamalarının kullanımına ilişkin bazı tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Kaynak: Birgun.net