Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Sultanahmet’te gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından eleştirilerin odağındaki MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz Meclis’e çağrıldı. Bombalı saldırılarda toplam 234 kişinin yaşamını yitirmesine karşın görevlerine devam eden ve en son Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırılarında haklarında yapılan suç duyurusu, başsavcılık tarafından işleme konulmayarak koruma altına alınan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Meclis Güvenlik Komisyonu’na bilgilendirme yapacak. Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun CHP’li üyeleri tarafından çağrılan Fidan ve Lekesiz’in önümüzdeki günlerde Meclis’e gitmesi bekleniyor.

Muhalefet Meclis’e taşıdı
Ankara saldırısında bir kez daha ortaya çıkan güvenlik zafiyeti muhalefet partileri tarafından Meclis’e taşınmıştı. CHP ve HDP tarafından verilen soru önergelerinde MİT ve emniyetin ihmali sorgulanmıştı.

Tartışılan müsteşar Fidan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sır küpü olarak bilinen ve MİT’in başında 7’nci yılına giren Hakan Fidan’ın görev süresi boyunca Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırıları gerçekleşti. 11 Mayıs 2013 tarihinde 53 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı, 20 Temmuz 34 gencin yaşamını yitirdiği Suruç, 10 Ekim’de 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara, 12 Ocak’ta 13 Alman turistin yaşamını yitirdiği Sultanahmet ve son olarak 17 Şubat’ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği ikinci Ankara Katliamı bu dönemde yaşandı. Bütün bu katliamlar MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın konumunun bir kez daha sorgulanmasına neden oldu.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet tapelerinde de adı geçen Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı konutunda yaptığı konuşmanın tapelerinde ülkeyi Suriye ile savaşa sokmak amacıyla sarfettiği, “Gerekirse üç beş roket atar, savaş çıkartırız” sözleri de çokça eleştirilmişti.

Kaynak: Birgun.net