2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemeleri son maçında, Türkiye ile İzlanda Konya'da karşı karşıya gelmişti. 13 Ekim 2015'te oynanan karşılaşma öncesi, Ankara katliamında ölen 102 kişi için saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun yapıldığı sırasında tribünlerde yuhalama ve ıslık sesleri yükselmişti. Daha sonra ise tribünlerden 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' şeklinde slogan atılmıştı. Halkevleri, yaşanan olayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, konuyla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Konya Cumhuriyet Savcılığı, ilgili takipsizlik kararında, 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' diyerek tekbir getirilerek atılan sloganı 'Milli birlik ve beraberliğimizi tehdit eden durumlarda atılan bir slogan' olarak nitelendirdi.

"IŞİD PROPAGANDASI YOK"
Savcılık, Ankara saldırısında öldürülenler için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerde yaşanan ıslıklama, yuhalama ve 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' şeklinde atılan sloganlara ilişkin ise"Slogan sırasında IŞİD propagandası ve şiddet eylemlerini öven bir söz ve davranışta bulunulmamıştır" şeklinde tespitte bulundu.

"ISLIK EYLEMİNİN NEDENİ TESPİT EDİLEMEMİŞTİR"
Savcılık, kararında ıslık eyleminin neden yapıldığının tespit edilemediğine karar vererek, "Bir an için saygı duruşunda bulunmayı protesto için yapıldığı düşünülse dahi ancak saygı duruşuna saygısızlık olarak değerlendirilebilir" şeklinde tespitte bulundu.

Kaynak: Birgun.net