15 Temmuz'da saldırıların yoğun gerçekleştirildiği kurumlardan biri de Ankara Emiyet Müdürlüğü'ydü. İşte darbe gecesi Ankara Emniyet'inde yaşanan dehşet anlarından yeni görüntüler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde 15 Temmuz gecesi darbe girişimi öncesinde yaşananlara ilişkin yeni görüntülerde, saat 23.47 ila 00.14 arasında İl Emniyet Müdürlüğü önündeki Ankara-Konya Yolu ile Emniyet Müdürlüğü girişinin 4 TOMA ile kapatılması yer alıyor.

İl Emniyet Müdürlüğünün en çok bombalanan bölümündeki bir emniyet personeli tarafından çekilen görüntülere göre kapalı haldeki yol, saat 00.21'de TOMA'ların darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı tanklar tarafından itilerek açılmaya çalışılıyor. Tank ile 2 TOMA'nın karşı karşıya kaldığı anlarda yoğun silah sesleriyle birlikte çatışma başlıyor.

Saat 00.23'te çatışma görüntüleri altında tankların Emniyet Müdürlüğü girişine zorla yerleştikleri görülüyor.

Darbecilere ait askeri kamyon gibi büyük araçlar da tanklara destek veriyor. Bir süre sonra darbecilerin nizamiyedeki polislere "teslim ol" çağrısı yaptığı sırada çok sayıda tank, emniyet önündeki yolu kapatıyor.

Bazı vatandaşlar vuruluyor

Siviller ise saat 00.30'da Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, yola yerleşen zırhlı araçlara ve tanklara doğru yürüyerek darbe girişiminde bulunanları engellemeye çalışıyor. Bu sırada darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bazı sivillerin vurularak yere düştüğü görülüyor.

Kaynak: Birgun.net