Geçtiğimiz günlerde Anıtkabir'de mozole yakınına yapılan çocuk parkı büyük tepki görmüş, vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden sökülmüştü.

Çocuk parkı tartışmaları henüz geride kalmışken, şimdi de Anıtkabir'e halı saha yapıldığı ortaya çıktı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, Anıtkabir çevresinde bulundukları inceleme sırasında yapılan halı sahanın farkedildiğini duyurdu.

İnceleme sırasında Fevzi Çakmak caddesinden görünen halı sahanın tespiti üzerine, konuyla ilgili açıklama yapan Candan; ''Anıtkabir yerleşkesinin her bir metrekaresine yapılan her şey özenle yapılmak zorundadır. Orası askerin futbol oynayacağı yer değil. Anıtkabir Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı Anıtkabir'in nasıl bir yer olduğunun farkında mıdır" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, ''Anıtkabir'in saygı ve anı mekanı olan niteliği ve değeri hiçbir absürt müdahaleye açık değildir. Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. İlgililerle görüştüğümüzde askerler futbol oynasın diye 1-2 ay dır başladı dedi. Bu ucubeyi de kaldıracaklar, başka yolu yok, suç duyurusunda bulunacağız. Artık çok oluyorlar " dedi.

Kaynak: Birgun.net