30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl kutlamaları yapılıyor. İlk tören yeri Anıtkabir’de bu yıl çok daha fazla sıkı güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir avlusuna ilk kez bariyerler konuldu.Törene katılacak askerlere kimlik kontrolü yapıldı.

Anıtkabir’e giden tüm yollar trafiğe kapatıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yıl Anıtkabir’de ilk kez bir uygulamaya tanık olunuyor. Anıtkabir’deki törenlere katılacak askerler kimlik kontrolünden ve X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı.

İlk kez bariyerler konuldu

Anıtkabir avlusuna bu yıl ilk kez bariyerler konuldu.30 Ağustos kutlamaları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 09.45’te diğer protokolle birlikte Anıtkabir’de Aslanlı Yoldan yürüdü..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğanve beraberindeki devlet erkanı, saygı duruşunda bulumasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN MESAJI

"Bugün Büyük Zafer'in 94'üncü yıldönümünü gururla yad ediyoruz. Terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak istibal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri mücadele azmimizin birer tezahürüdür. 15 Temmuz gecesi milletimizin ortaya koyduğu irade en büyük güven kaynağımızdır. Bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Birgun.net