Anadolu Ajansı, Fırat Kalkanı Harekatı'nda TSK desteğiyle IŞİD'e karşı ilerlemesi süren ÖSO'nun, IŞİD'in Türkiye sınırıyla temasını keserek Azez-Cerablus hattını birleştirdiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle hareket eden Özgür Suriye Ordusu, Fırat Kalkanı operasyonun 12. gününde Azez-Cerablus hattını birleştirdi. Son gelişmeyle 98 kilometrelik sınırda IŞİD'in Türkiye ile bağlantısı kesilmiş oldu.

Azez-Cerablus hattının batısında Azez’in komşu ilçesi Çobanbeyli’ye dün Kilis'in Elbeyli ilçesinden bir grup TSK zırhlısının girmesiyle hız kazanan harekatta ÖSO, Çobanbey bölgesinde Tuveyran, Haliliye, Bab Lemon, Hac Veli ve Öküzöldüren köylerini IŞİD'den geri aldı.

Harekatın Cerablus ayağında da Türkiye sınırından güneye 24 kilometre derinliğe inen ÖSO, Fırat Nehri’nin batıya uzanan kolu Sucu Çayı’na ulaşmıştı.

ÖSO, Cerablus'un batısında bugün IŞİD'ten Ganime ve Süveyda köylerini de alarak, Çobanbey yönünden gelenlerle aynı anda, terörislerin sınır hattında elinde kalan son köy olan Kadıköy'ü (El-Kadi) ele geçirdi.

Böylece ÖSO güçleri, TSK'nin desteğiyle Çobanbey ve Cerablus arasındaki Suriye-Türkiye sınırında, IŞİD unsurlardan arındırılmış bir kuşak meydana getirdi.

Türkiye sınırından Suriye içine doğru 3 ila 5 kilometre derinliğe sahip güvenli kuşak, IŞİD'in Türkiye sınırı ile doğrudan fiziki temasını ortadan kaldırdı. (Anadolu Ajansı)

Kaynak: Birgun.net