BURCU CANSU- [email protected]

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’nde bir binanın bodrum katında 11 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılara tıbbi müdahalede bulunmak ve hastaneye kaldırılmalarını sağlamak için TTB ve SES üyesi 14 sağlıkçı İstanbul, Batman ve Diyarbakır’dan yola çıktı. Üç gündür Cizre’ye girmeye çalıştıklarını kaydeden 14 kişilik heyet, Şırnak İdil ve Mardin Midyat’ta iki askeri kontrol noktasında durduruldu. Yaralılara bir an önce müdahale edebilmek için koridor açılması talebiyle yola çıktığını kaydeden heyetin önü Midyat çıkışında tekrar kesildi. Heyet tarafından, İdil yolu üzerinden Cizre’ye girmeye çalışacaklarını belirtti.

Heyette yer alan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Onur Nabi Karahancı, Midyat'tan Nusaybin üzeri Cizre'ye gitmek isterlerken, ambulansının önünün Midyat çıkışında özel harekat polisleri ve zırhlı araçlarla kesildiğini söyledi. Karahancı, “Takip edildik, öncelikle Midyat merkezde durdurarak, kimliklerimizi kontrol ettiler. Bütün araçlar geçerken, sadece biz arandık. Midyat merkez çıkışında yine durdurulduk. Arama yapacaklarını söylediklerinde, arama kararını görmek istedik. ‘10 dakika önce gösterdik’ dediklerinde biz de ‘10 dakika önce bizim kimliklerimizi de gördünüz’ diye yanıt verdik. Bunun üzerine genel asayiş için geçerli bir arama kararı getirildi. Ambulans didik didik arandı” diye konuştu.

Bölgeden heyete katılan Mardin TTB Şubesi Eş Başkanı Kamuran Yıldırım, “TOMA, Panzer ve Akreplerle durdurulduklarını söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü, “Gidemeyeceğimizi söylediklerinde sebep sorduk. ‘Eylem, taşkınlık, genel huzuru bozanların seyahatinin engellenmesi ile ilgili bir karar’ gösterdiler. Sağlıkçıların geçiş üstünlüğü olduğunu söylememize rağmen ‘yok’ denildi. ‘Siz eyleme gidiyorsunuz, mümkün değil’ dediklerinde, ‘eylem yapmıyoruz, biz bağımsız bir sivil toplum örgütüyüz’ dedik ama nafile… Valilik kararı ile gitmemize izin verilmeyeceği belirtildi. Cizre’ye koridor açmaya çalışan sağlıkçılar heyetine uygulanan bir karar ile karşı karşıyayız.”

Kaynak: Birgun.net