Sinemada cinsiyetçiliğin üretildiği karakterlere ve filmlere verilen Altın Bamya Ödülleri'nin 8'incisinin sahipleri belli oldu.

Ödüller, ilk kez sinemaseverlerin oylarıyla altinbamya.org sitesi üzerinden belirlendi. Birincilik ödülü Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ‘Mucize’ filmine verildi. Mucize filmi için “Oylama süresi boyunca ilk sırayı kaptırmadı ve tüm rakiplerine açık ara fark attı” denildi.

Mansiyon ödülünün sahibi ise Nurgül Yeşilçay ile yaşadığı polemik gündem olan Erkan Petekkaya’ya verildi ve kendisine “Geçmiş olsun” denildi.

Nurgül Yeşilçay da iki sene önce Altın Bamya Ödülü’nün sahibi olmuştu. Nurgül Yeşilçay, 6. Altın Bamya Ödüllleri’nde “Aşk Kırmızı” filmindeki rolüyle bamyayı almıştı.

Kurul’un yaptığı açıklama şu şekilde:

Altın Bamya Film Akademisi Ödülleri bu yıl ilk kez sinemaseverlerin yaptıkları oylama sonucu belirlendi. Altın Bamya Akademisi tarafından 2015 yılı içerisinde vizyona giren yerli yapımlar arasından titizlikle yapılan tarama sonucu belirlenen adaylar (Aşk Nerede?, En Güzeli, Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu, Kendinol, Kırmızı, Krallar Kulübü) arasında ‘Mucize’ oylama süresi boyunca ilk sırayı kaptırmadı ve tüm rakiplerine açık ara fark attı. Hayırlara vesile olsun. Takdir büyük yerden, bize ancak anons etmek düşer.

Özel Ödül Cin-net Bamyası

Cinler filmlere musallat oldu, cin-sel faaliyetlerin ucu kadınlara da dokundu. Cin fikirlerle bize topluca cinnet geçirtenleri biz de içtenlikle kutluyoruz, kendilerini okuyup üflüyoruz. Özel ödülümüzü Azem 2: Cin Garezi, Azap ve Alkarısı: Cinnet filmlerine takdim ediyoruz. Ve içine cin giren bütün filmlerden cin çıkaracak nefesi kuvvetli bir cinci hocayı sponsor almak için yoğun çabalarımızı sürdürdüğümüzü de müjdeliyoruz.

Erkan Petekkaya’ya Mansiyon
İfşalara maruz kalan “mağdur” Erkan Petekkaya’ya geçmiş olsun diyor, erkek karakter mansiyon bamyası ile taçlandırıyoruz. Beyonce ödülünü vermek için bizzat gelmek ve gözlerinin içine bakarak “I can’t take no more” şarkısını söylemek istedi ama yaşadığımız elim olaylar nedeniyle ödül törenini iptal ettiğimiz için bir mesaj gönderdi: “DiyIr Erkın, tenk yu veri maç for yor kaynd vörds. Pliiz kam tu heress me venevır yu layk. Jay Z end Julius ar luking forvırd tu yor vizit. Kissis, B”

Akademi’de Politika Değişikliği
Altın Bamya Film Akademisi’nin vermekten bıktığı ama yeni Türkiye sinemasının layık olmaktan bıkmadığı ödüllerin, yılın ilk üç ayında Türkiye sinemasının gösterdiği performans göz önüne alınarak, 2016 yılında da verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Akademi merkezi ve şubelerinde asılı bulunan, kanaviçeye işlenmiş “Bir daha vermemek dileğiyle” sloganları da kaldırıldı.

Kaynak: Birgun.net