BİRGÜN/ANKARA

Türkiye’de engelleri yurttaşların mücadelesi denince akla ilk gelen örgütlerden biri hiç kuşkusuz Altı Nokta Körler Derneği. Derneğin bu mücadeleyi daha yükseltmesi için desteğe ihtiyacı var. Dernek Başkanı Serkan Özkan ve Genel Sekreter Hasan Yaldırıcı’nın BirGün okurlarına iletmemizi istedikleri çağrı şöyle:

Engelsiz bir hayat için

Vakfımız, ülkemizde görme engellilerin ekonomik, toplumsal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla kurulmuş bu alandaki en eski, aynı zamanda en büyük dernek olan Altı Nokta Körler Derneğinin Eğitim ve Kültür Merkezini işletmek ve körlerle ilgili kuruluşlara proje bazında destek olmak amacıyla 1997 yılında kuruldu.

Altı Nokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi 2 bodrumuyla birlikte 7 kat olup bünyesinde görme engelliler için kabartma kitap basan bilgisayarlı matbaası, sesli kitap stüdyoları, kabartma ve sesli kütüphaneleri, bilgisayar laboratuarı, lokali ve çeşitli hizmet birimleri bulunan eşsiz bir aydınlanma ve kültür ocağıdır. Eğitim ve Kültür Merkezimizde verilen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.

Görme engellilere daha verimli ve kaliteli hizmet üretebilmemiz için aşağıda listesi olan malzemelere acilen ihtiyaç duymaktayız.

İhtiyaç listesi:

Braille kitap basmak için 5 ton özellikli kağıt,

Kütüphanede kullanılmak için 20 bin DVD ve CD,

Kütüphanede kullanmak için 2 DVD ve CD çoğaltma makinası,

Kütüphane için çok amaçlı 2 adet diz üstü bilgisayar,

Stüdyolarda kitap kaydı için 2 tane bilgisayar destekli kayıt cihazı,

Görme engellilere yönelik 2500 adet beyaz bastona ihtiyacımız vardır.

http://www.altinokta.org.tr

Kaynak: Birgun.net