TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik ifadesi olmamalı” sözlerine toplumun birçok kesiminden tepki geldi.

'Radikal’ İslamcı görüşleriyle teşkilatta bilinen Kahraman’ın laiklik çıkışına ilişkin konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, Kahraman'ın bilinçli bir tercih olduğunu belirtti.

Nurcan Gökdemir'e konuşan Taş, şunları söyledi:

"Haziran Hareketi, Kahraman’ın sözlerine en çabuk tepki veren ve ses getiren eylemleri yapan örgütlerden biri oldu. Biz de Haziran Türkiye Yürütmesi Alper Taş’a Kahraman’ın ‘kişisel olduğu’ iddia edilen sözlerini sorduk. Taş konuya ilişkin şunları söyledi: “İsmail Kahraman’ın fikirleri bilinen fikirler. Sürpriz bir açıklama değil. Ağzındaki baklayı meclis başkanı olmadan önce de çıkarmıştı. Bu adamın seçilmesi de bilinçli bir tercihti. Bizce açıklama da bilinçli bir açıklama. Kamuoyunun tepkisini ölçmeye çalıştılar. Bu görüşler AKP’nin fikriyatıdır. AKP’nin arka planıdır. Bunları görmemek için kör olmak gerekiyor. AKP’nin anayasaya bakış açısı, başkanlık, piyasacılık ve İslamcılığa tekabül ediyor. 12 Eylül anayasasını güçlendiren, onun devamı niteliğinde bir anayasa yapmak istiyorlar. Bunlara karşı güçlü bir tepki verildiği için şimdilik yelkenleri suya indirdiler. HAZİRAN’ın, Veli-Der’in bu konuda ciddi çalışmaları oldu. Özetle halk, laikliği aşağıdan yukarıya ortaya koyduğu mücadele hattıyla kazanacaktır.”

Kaynak: Birgun.net