Deutsche Welle'nin haberine göre, belgelerde Alman hükümetinin silah ihracatını düzenleyen kuralları aşmak için şirketle işbirliği yaptığı görülüyor.

Gazetecilerin araştırması sonucu bir kitap yazılmış ve bir belgeselle, ARD televizyonunda yayımlanan bir film çekilmişti. Suçlananlardan biri olan filmin yönetmeni Daniel Harrich de Grimme Gazetecilik Ödülünü almıştı.

Stuttgart Savcısı belgelerin altı yıl önce başlayan kendi soruşturması için de hayati önemde olduğunu ve bu nedenle yayımlanmaması gerektiğini söylüyor. Münih Savcılığı da Stuttgart'tan gelen talebi değerlendirdiklerini bildirdi.

AVUKAT DURUMU 'ERDOĞAN VİRÜSÜ' OLARAK TANIMLADI

Suçlanan aktivist Jürgen Grasslin'in avukatı Holger Rotbauer, "Bu savcının gündeme getirdiğimiz suçlamaları soruşturması beş buçuk yıl sürdü. Aynı savcının Erdoğan virüsüyle belgeleri ortaya çıkartanlara soruşturma açması üç ay sürdü" dedi.

Rothbauer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı şiirde hakaret ettiği gerekçesiyle Almanya Başbakanı Angela hakkında soruşturma açılmasına izin verdiği komedyen Jan Böhmermann olayına atıfta bulundu ve Alman makamlarının medya kuruluşlarına soruşturma açmayı sevmeye başladığını söyledi.

Geçen yıl şirketin verdiği bazı G36 tüfekleri 43 protestocu eylemcinin kaybolmasında adı geçen Iguala polis güçlerinin silah depolarında bulunmuştu.

Kaynak: Birgun.net