Alman Federal Meclisi’nin aldığı “soykırım” kararı sonrası Avrupa basın organlarından İngiliz Daily Telegraph Gazetesi, Ankara’dan gelen sert tepki ve uyarılara rağmen tasarının kabul edilmesini “Türkiye’ye meydan okuma” gibi değerlendirdi.

ANKA'nın haberine göre, Telegraph gazetesi Alman Federal Meclisi’ndeki oylamanın sonucuna “öfkesini gizlemeyen” Türkiye’nin tepki olarak hemen Berlin Büyükelçisini geri çağırdığına dikkat çekerken kararın AB ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşması konusunda kaygı yarattığını yazdı.

Tasarıya ilişkin Ankara’dan en üst düzeyden gelen sert tepki ve uyarıları yansıttığı haberinde “Ancak Alman milletvekilleri, kayda değer bir çoğunlukla Türkiye’nin tehditlerine meydan okuyarak soykırımın tanınması lehinde oy kullandı” görüşünü öne sürdü.

Başbakan Angela Merkel’in ise “Türkiye ile daha çok gerilim tetiklememek için oylamaya katılmamayı tercih ettiğini” söyleyen gazete, “Almanya’nın soykırımı tanıyan 29 ülke olduğuna” dikkat çekti.

Haberde Almanya’daki oylamanın “AB’nin Türkiye ile yaptığı ve bizzat Merkel tarafından müzakere edilen tartışmalı göç anlaşmasını” tehlikeye atması kaygılarına vurgu yaptı.

Kaynak: Birgun.net